Wie ben ik

Wanneer mensen me vragen wat doe om mijn kost te verdienen, zeg ik altijd: “Ik ben van opleiding kinderkinesist, en van ‘roeping’ kinesioloog”.

Ik werk al bijna 20 jaar als psychomotorisch therapeut, steeds met passie en liefde voor het vak. Hoewel ik in mijn loopbaan veel kinderen heb kunnen helpen en ondersteunen in hun ontwikkeling, had ik dikwijls het gevoel dat ik niet tot in de kern van het probleem kon doordringen. Vooral bij kinderen bij wie (faal)angst, stress of emotionele factoren een rol speelden. Dit veranderde toen ik in 2012 kinesiologie leerde kennen. Ik ontdekte hoe simpel het kon zijn om stress los te laten, gewoon door … je lichaam te gebruiken als informatiebron. Dat is voor mij de sleutel om tot in de kern van het probleem door te dringen! Ik was onmiddellijk verkocht en heb me vol overgave verder bekwaamd als kinesioloog. Zo gebruik ik tijdens de kinesiologie-sessies onder meer: Brain Gym® (ook gekend als Educatieve kinesiologie of Edu-K), Touch for health, Edu-K in dept en Building Block Activities. Toen in mijn opleiding tot Bodymap-coach nogmaals werd bevestigd hoe belangrijk bewegen is bij het ontwikkeling van ook schoolse vaardigheden, was voor mij de puzzel compleet. Bewust en doelgericht bewegen is voor mij hét middel om kinderen optimaal te kunnen behandelen.

Mijn man en ik hebben samen 2 coole zonen op de wereld gezet. Zij leren me om als mama telkens opnieuw op zoek te gaan naar wat je kind nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Het is voor mij vooral een boeiende evenwichtsoefening tussen grenzen stellen en respecteren, met vallen en opstaan. Het is die zoek- en ontdekkingstocht, die me helpt in de begeleiding van ouders en hun kinderen. Want ook dat is een deel van mijn missie: de kinderen en ouders van nu helpen bij het maken van keuzes die passen bij hen en misschien niet altijd binnen de lijnen van de algemene verwachtingen liggen. Steeds meer mensen hebben het moeilijk om mee te rennen in de ‘rat-race’ van onze huidige maatschappij. Ik ben voor hen graag een klankbord of sparring-partner, want voor mij draait het in het leven om je goed voelen, doen wat bij jou past, met respect voor jezelf en je omgeving.